Hé hallo! Wat leuk dat je een bezoek brengt aan mijn website. Mijn naam is Femke en in het voorjaar van 2015 ben ik de zoektocht gestart naar een bewuster leven in combinatie met geluk. Graag neem ik jou als bezoeker mee in mijn avontuur en probeer ik je te enthousiasmeren en te inspireren met heerlijke recepten, interessante artikelen en leuke adresjes.     

 

De aanleiding om het roer om te gooien was de uitslag van een bloedonderzoek dat begin 2015 heeft plaatsgevonden. Ik bleek een te hoog cholesterol te hebben, een familiaire erfenis waar ik niet snel vanaf zou komen. Daarnaast merkte ik zelf al dat ik mentaal behoorlijk reageer op met name alcohol, koffie en kunstmatige smaakversterkers. Het werd tijd om zelf op onderzoek uit te gaan, bewuster te leven in een poging mijn cholesterolwaardes te verlagen met een ander voedingspatroon. Door meer fysieke en mentale rust te creëren, wilde ik ook onderzoeken of ik daardoor meer geluk zou ervaren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een voedingspatroon en de mate van geluk sterk ook met elkaar verbonden zijn. Ik ben in de wereld van biologisch eten gestapt en bewuster geworden van de samenstelling en werking van voedingsproducten.

 

Naast voeding is het belangrijk je geest ook met positieve prikkels te blijven voeden om geluk te ervaren. Door lekker te bewegen en bewust aandacht aan jezelf te besteden, word je zowel fysiek als mentaal sterk. Je voelt je fitter, energieker en je bent beter in staat met stress om te gaan. 

 

Door eigen ervaringen en informatie via verschillende bronnen te vergaren, heb ik mijn visie op vraagstukken rondom voeding, het verlagen van cholesterol en geluk gevormd. Hier liggen geen wetenschappelijke onderzoeken aan ten grondslag, enkel een bewust verstand. 

 

Veel plezier met lezen!