De Mexicaanse keuken is bij ons in huis zeer geliefd. Naast de fajita en burrito behoort ook de traditionele tortilla tot één van onze favorieten! Een veelzijdig product waar je eindeloos mee kunt variëren. Dit keer een recept voor een lekkere en praktische lunch, met een kruidensaus geïnspireerd door Vito's, een gezellig restaurant in Zwolle met heerlijke Italiaanse broodjes. Een echte musthave tijdens een dagje shoppen.

 

Ingrediënten

6 tortilla wraps 

biologische rucola sla (zakje van 75 gram)

300 gram gesneden pastrami 

 

Voor de kruidensaus:

1 volle theel. mayonaise

2 volle eetl. magere kwark

2 theel. agavesiroop

10 gram fijn gesneden bieslook

2 theel. pesto

Bereiding

Kruidensaus maken

1. Meng de mayonaise samen met de kwark.

2. Voeg de agavesiroop en de fijn gesneden bieslook toe.

3. Tot slot meng je de pesto door de saus.

Laat de saus minimaal 15 minuten in de koelkast op smaak komen.

Wrap bereiden

4. Smeer de tortilla in met kruidensaus

5. Leg ongeveer 3 à 4 plakken pastrami op de saus

6. Plaats aan het begin van de tortilla een handje rucola sla

7. Rol de wrap stevig op en snijd deze één keer door midden.

 

Een heerlijke en praktische lunch!