Een heerlijk tussendoortje met een verrassende en smakelijke twist. Deze kokosmakronen met gember zijn eenvoudig te bereiden waarmee je binnen een half uur iets lekkers op tafel hebt staan. Ik heb eigenlijk altijd wel de ingrediënten in huis, voor het geval we onverwachts gezellig bezoek krijgen. Door het gebruik van enkel natuurlijke producten is het nog een verantwoorde snack ook!   

 

Ingrediënten

120 gram geraspte kokos

60 gram honing van de imker

2 theel. geraspte verse gember

3 eiwitten

snufje Herbamare zout

 

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C

Ingrediënten mengen

1. Meng de geraspte kokos, verse gember en honing samen in een kom.

2. Voeg er een snufje Herbamare zout aan toe.

Beslag bereiden

3. Mix de eiwitten tot stevige pieken.

4. Meng het eiwit voorzichtig door het kokosmengsel, totdat de ingrediënten goed door elkaar zijn opgenomen.

5. Schep met een lepel kleine bolletjes op een met bakvel beklede bakplaat .

6. Bak de kokosmakronen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Laat ze even afkoelen en dan lekker genieten.

 

Heerlijk bij een mok warme thee!

 

Je kunt de kokosmakronen verschillende smaken geven. Dit recept is de variant met verse gember, maar probeer ook eens die met witte chocolade of geraspte limoenschil.