Bij pindarotsjes denk ik gelijk aan vroeger. Het tweede bakkie koffie bij oma, daar hoorde een chocolaatje bij. De pindarotsjes waren favoriet en de grootste met de meeste pinda's was uiteraard het lekkerst! Hoewel je natuurlijk niet alle pindarotsjes in één keer moet opeten, is er een gezondere variant mogelijk die dit verleidelijke chocolaatje ineens in een ander perspectief plaatst.   

 

Ingrediënten

250 gram biologische ongezouten pinda's

125 gram 85% pure chocolade (Moser Roth - Aldi)

 

In tegenstelling tot vele merken pure chocolade, bevat de chocolade van Moser Roth maar 3,7% suiker. Daarmee is het suikerpercentage gering en blijven de gezonde voedingsstoffen behouden. 

Bereiding

1. Zet een pan met water op het vuur en wacht tot het water kookt.

2. Breek de chocolade in kleine stukjes.

3. Zet een kom op de pan met het gekookte water en zorg ervoor dat deze kom het water niet raakt.

4. Doe de stukje chocolade in delen in de kom en roer totdat de chocolade vloeibaar wordt.

5. Haal de kom van de pan en voeg de pinda's aan de chocolade toe.

6. Roer het geheel goed door en laat het even afkoelen.

7. Maak op een stuk bakfolie kleine rotsjes van het mengsel.

8. Laat de pindarotsjes op een plaat in de koelkast minimaal 60 minuten hard worden.

 

Heerlijk, even met een kop thee terug denken aan vroeger!