Variëren in salades vind ik erg leuk en dan vooral experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Zo heb ik ontdekt dat de samenstelling van de ingrediënten in deze salade een gouden combinatie is! Het hartige van de gekruide kip, het zoute van de feta en het zoete van de mango maakt deze salade tot één van mijn favorieten. Een ideale lunch voor op je werk of onderweg!

 

Ingrediënten

100 gram biologische kip

85 gram kikkererwten (uitgelekt)

1 flinke hand verse, platte peterselie

1 handje verse dille

½ mango

50 gram zilvervliesrijs

Scheutje witte balsamico azijn

Fetakaas naar wens

 

Voor de kipmarinade:

3 eetlepels ketjap manis

½ theel. sambal badjak

2 eetlepels limoensap

1 teentje knoflook

2 theelepels fijn geraspte gember

2 eetl. olijfolie extra virgin

4 seizoenen peper en Himalayazout naar smaak

Bereiding

Kip snijden en marineren

1. Snijd de kipfilet in blokjes.

2. Pers de knoflook uit boven een kom en voeg daar de ketjap, sambal, limoensap, de geraspte gember en 1 eetl. olijfolie aan toe.  

3. Meng de kipblokjes goed door de marinade en laat de smaken ongeveer 10 minuten in het vlees trekken.

Salade bereiden

4. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.

5. Spoel in een vergiet de kikkererwten af onder koud water en laat ze vervolgens uitlekken.

6. Snijd de helft van de mango in kleine stukken en snijd de peterselie en dille fijn.

7. Bak de kipblokjes gaar, giet de rijst af en laat beide een beetje afkoelen.

8. Voeg de rijst, kip, kruiden, mango en kikkererwten samen in een grote kom en meng het geheel goed door elkaar.

9. Schenk er een scheutje olijfolie bij en breng het geheel op smaak met peper en Himalayazout. 

10. Plaats tot slot de stukjes fetakaas hier bovenop en maak het geheel af met een klein beetje witte balsamico azijn, die door de muskaatdruif een heerlijke zoete smaak heeft.

 

Een lekkere, gezonde salade met een verrassende smaak!