In de recepten van Gezondhappy! maak ik zoveel mogelijk gebruik van producten zoals de natuur het bedoeld heeft. Goede vetten, geen kunstmatige smaakversterkers en enkel natuurlijke suikers als toevoeging in gerechten. Met een beetje inspiratie is elke maaltijd een klein feestje!

Vezels zijn niet alleen goed voor het verlagen van je cholesterol, maar zijn ook nog eens voedzaam waardoor je niet halverwege de ochtend met een knorrende maag op je werk zit. Er zijn veel vezelrijke alternatieven te bedenken door de combinatie met fruit. Neem even tijd voor jezelf en begin de ochtend met een positief gevoel.  Handige tips voor een lekker en vezelrijk ontbijt!

De lunch is misschien wel het belangrijkste voedingsmoment van de dag. Het geeft je energie voor de rest van de dag. Schenk daarom aandacht aan deze maaltijd. De tijd laat het niet altijd toe en dan is de verleiding groot iets ongezonds te eten. Juist voor het verlagen van je cholesterol is het van belang een gezonde lunch te eten. Een aantal lekkere en praktische recepten voor je op een rij.  

Thuiskomen van je werk en dan nog koken. Niet iedereen heeft daar altijd zin in. Toch zijn er lekkere en verantwoorde maaltijden die je snel op tafel kunt zetten, zonder naar een kant-en-klaar maaltijd te hoeven grijpen!    

Een tussendoortje is helemaal niet verkeerd, maar de verkeerde tussendoortjes wel. In veel snacks zitten verzadigde vetten die met name je LDL cholesterol verhogen. Voor elk ongezonde tussendoortje kan ik wel een gezonde variant bedenken, maar dat verandert niets in het voedingspatroon. Wees verstandig, snoep gewoon met mate!