Courgette gebruiken wij veel in onze keuken. Het is een makkelijke en gezonde groente, waarmee je ook nog eens eindeloos kunt variëren. Koken, bakken of grillen, de courgette leent zich voor veel technieken. Vandaag een soep van courgettes. Eenvoudig te maken en bovendien een gerecht met veel voordelen. Het is gezond, voedzaam, makkelijk in te vriezen en ook nog eens eenvoudig mee te nemen!

 

Ingrediënten

2 courgettes (± 600 gr.)

1 ui

1 aardappel

1 teentje knoflook

650 ml bouillon (kruidenbuiltje voor rundvleesbouillon + biologisch kruidenblokje)

 

 

 

1 eetl. kokosolie (extra virgin)

1 schepje magere kwark per soepkom

Keltisch zeezout en peper naar smaak

Bereiding

1. Kook allereerst het water en laat hier het kruidenbuiltje en blokje in trekken. Dit is een eenvoudig en snelle bereiding van de bouillon.

Groente en aardappel snijden

2. De courgettes en aardappel in kleine blokjes

3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn

Groente koken

4. Doe de kokosolie in een pan en zet deze op het vuur. Wacht tot alle kokosolie vloeibaar is geworden.

5. Fruit als eerste de ui aan totdat deze glazig wordt. Het is belangrijk dat de ui niet verkleurd, dit bepaald de smaak van de soep.

6. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.

7. Nu kunnen de blokjes courgette en de aardappel toegevoegd worden. Roer even goed door.

8. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur.

Soep maken

9. Mix de soep glad met een staafmixer en breng het op smaak met Keltisch zeezout en peper. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat hete bouillon toe.

Dien de soep op in een kom en voeg een schepje kwark toe om de soep net iets romiger te maken.

 

Eet smakelijk!

 

Wil je de courgette soep in delen in de vriezer bewaren, laat het dan afkoelen en bewaar de soep niet langer dan twee maanden in de vriezer in een bakje dat daar geschikt voor is. Haal de avond voor de dag van gebruik een bakje uit de vriezer, zodat de soep gedurende de nacht kan ontdooien. Kook de volgende ochtend water en schenk dit in de thermosfles. Laat een tijdje volledig afgesloten staan. Maak de soep warm in een pannetje op het vuur. Zodra de soep heet is, schenk je het gekookte water uit de thermosfles en schenk je de soep erin. De soep blijft minstens tot lunchtijd heerlijk warm en smaakvol!