Wie houdt er nou niet van carpaccio? Vaak wordt het als voorgerecht in een restaurant besteld, maar ook in de eigen keuken kun je er lekkere gerechten mee bereiden. Tegenwoordig zijn er veel varianten met ingrediënten zoals zalm, tonijn of kalfsoester.  In dit recept gebruik ik de traditionele, dungesneden rauwe runderlende, maar varieer ik op het gerecht. Geen carpaccio over het gehele bord, maar opgerold in een heerlijke tortilla.  

 

Ingrediënten

Voor de pesto:

25 gram geroosterde pijnboompitten

25 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

30 gram basilicum blaadjes

6 eetlepels olijfolie (extra vierge)

snufje Herbamare zout

4 seizoenen peper naar smaak

 

tortilla wraps 

biologische rucola sla (zakje van 75 gram)

160 gram rundercarpaccio

handje extra pijnboompitten

handje extra Parmezaanse kaas

Bereiding

Pesto bereiden

1. Rooster alle pijnboompitten zonder olie en mix 25 gram eerst samen met 25 gram Parmezaanse kaas en knoflook fijn in de keukenmachine.

2. Voeg vervolgens de basilicum blaadjes en de olijfolie toe en mix het geheel totdat het een smeuïge textuur heeft. 

3. Breng tot slot de pesto op smaak met Herbamare zout en 4 seizoenenpeper. 

Wrap bereiden

4. Smeer de tortilla in met pesto.

5. Leg ongeveer 80 gram rundercarpaccio per persoon op de pesto.

6. Strooi over de gehele tortilla een beetje rucola sla, een handje pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

7. Rol de wrap stevig op en snijd deze één keer door midden.

 

Bellissimo!

 

Wil je de wrap mee naar je werk nemen? Wikkel deze dan in aluminiumfolie en leg de wrap vervolgens in een lunchbox met een klein koelelementje. Dan blijft de kwaliteit van het rauwe vlees optimaal!