Voor dit heerlijke rijstgerecht heb ik me laten inspireren door een televisie uitzending van Nigella Lawson. Kijken en schrijven tegelijk, dus de stappen genoteerd, maar de hoeveelheid van alle ingrediënten naar eigen inzicht toegevoegd. En het resultaat valt niet tegen, al zeg ik het zelf. Door de gember, kokosolie en ananas krijgt dit gerecht een verrassende, frisse smaak. Geschikt voor een dagje zonder vlees!

 

Ingrediënten

400 gram spruitjes

50 gram taugé

200 gram zilvervliesrijst

1 teentje knoflook

300 gram ananasstukjes

15 gram geraspte verse gember

1 theel. chilipoeder

1 eetl. kokosolie extra virgin

 

2 eieren

peper en Himalayazout naar smaak

Bereiding

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en laat deze daarna afkoelen.

2. Pel de spruitjes en snijd deze in dunne repen.  

3. Schil de ananas en snijd die in kleine stukken,

4. Pers tot slot de knoflook en rasp de gember fijn.

5. Voeg de ananas, knoflook, gember en chilipoeder samen in een kom, meng dit goed door elkaar en laat de ananas even marineren.

6. Doe de kokosolie in een wok en zet deze op het vuur. Wacht tot alle kokosolie vloeibaar is geworden.

7. Roerbak de spruitreepjes totdat ze een bruin randje krijgen.

8. Voeg vervolgens de gekookte rijst en taugé toe en roer het geheel goed door elkaar.

9. Meng daarna de gemarineerde ananas door de rijst en voeg peper en Himalayazout naar smaak toe.

10. Schep het rijstgerecht op een plat bord en leg hier tot slot een gebakken eitje bovenop.

 

Een heerlijk gerecht met een tropische twist!