Dit recept is de absolute favoriet van mijn vriend. Als Mexicaans op het menu staat, wordt mij de toegang tot de keuken ontzegd en neemt hij het roer over. Heerlijk als je ook eens op de bank kan zitten en er wordt voor je gekookt. Ik zou gek zijn als ik daar 'nee' tegen zou zeggen. En daarbij kookt hij niet onverdienstelijk. Een avondje genieten van een heerlijk gerecht en leuk gezelschap!
Ingrediënten
300 gram biologisch rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetl. Mexicaanse kruiden
2 zoete, rode puntpaprika's
1 blik rode kidneybonen (400 gr.)
1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
1 blikje maïs (160 gr.)
80 gram tortillachips naturel
150 gram geraspte 30+ kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Groente snijden
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. De puntpaprika in smalle ringen
Gehaktsaus bereiden
3. Rul het gehakt zonder olie of boter bruin.
4. Voeg de knoflook en 3 theel. Mexicaanse kruiden toe en bak dit kort mee.
5. Voeg daarna de ui toe en roer dit goed door elkaar.
6. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg ook het maïs toe.
7. Laat de kidneybonen uitlekken en roer deze door de gehaktsaus.
8. Laat het geheel 2-4 min. doorkoken op laag vuur.
Ovenschaal vullen
9. Schep de gehaktsaus in de ovenschool
10. Bedek met de tortillachips
11. Verdeel de paprikaringen over de tortillachips
12. Strooi tot slot de geraspte kaas over de paprikaringen
Na 20 minuten heb je een heerlijke Mexicaanse ovenschotel.
Namens mi novio, eet smakelijk!