De traditionele rundercarpaccio kennen we allemaal wel, dungesneden rauwe ossenhaas met een mayonaise dressing. Tegenwoordig zijn er veel varianten te bedenken. Speciaal voor de sporters onder ons heb ik een bietencarpaccio gemaakt, met magere rosbief en een heerlijke dressing van tonijn. Erg geschikt als lunch of als voorgerecht. Voedzaam, lekker en gezond!
Ingrediënten
4 voorgekookte rode bieten
2 handjes rucola sla
140 gram gebraden rosbief
fetakaas naar smaak
scheutje rode balsamico azijn
Voor de tonijnmayonaise:
80 gram mayonaise
klein blikje tonijn (80 gram)
1 ansjovis
1 theel. kappertjes
½ theel. mosterd
1 theel. citroensap
4 seizoenen peper en Himalayazout zout naar smaak
Bereiding
Tonijnmayonaise bereiden
1. Doe de mayonaise, tonijn, kappertjes, ansjovis en mosterd in een hoge maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.
2. Voeg vervolgens de citroensap en peper en zout naar smaak toe en meng dit goed door elkaar.
Bord opmaken
3. Rasp de gekookte bieten met de mandoline in dunne schijven en verdeel deze over het bord.
4. Sprenkel hier een klein scheutje balsamico azijn overheen.
5. Leg vervolgens de plakjes rosbief op de bietjes en daarna de rucola sla.
6. Brokkel de fetakaas fijn en verdeel deze over het bord.
7. Maak het geheel af met een aantal toefjes tonijnmayonaise.
Geniet van dit heerlijke powergerecht!