Noten, zaden en pitten zijn gezond, dus waarom zou je hier geen lekkere en eenvoudige creatie van maken? Granola is een heerlijke en voedzame cruesli voor door de kwark of yoghurt. Bepaal zelf de hoeveelheden, zodat je een mix krijgt die het beste bij jouw voorkeur past.

Heerlijk als ontbijt met ietwat extra honing en blauwe bessen of als toetje na de maaltijd om jezelf een klein beetje te verwennen.  

 

Ingrediënten

Roggevlokken

Pompoenpitten

Zonnebloempitten

Amandelen

Hazelnoten

Chiazaad

Lijnzaad

Cacao poeder

 

Kaneel

Geraspte kokos

Ahornsiroop

Honing

Rozijnen

Vijgen / Gojabessen

5 eetl. water

1 eetl. kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Granola bakken

1. Plaats bakpapier op de bakplaat en smeer deze in met kokosolie.

2. Leg de roggevlokken, pompoen- en zonnebloempitten, amandelen, hazelnoten, chiazaad, geraspte kokos en lijnzaad op de bakplaat en meng de ingrediënten goed door elkaar.

3. Strooi vervolgens de cacaopoeder en kaneel erover heen en schenk daarna de ahornsiroop, honing en de 5 eetlepels water over het mengsel.

4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat het geheel 15 minuten in de oven roosteren. Schep het mengsel elke 5 minuten even om, zodat alle kanten goed geroosterd worden.

Gedroogd fruit toevoegen

5. Haal na 15 minuten de granola uit de oven en schep het geheel goed door. Voeg nu de rozijnen, vijgen en/of gojabessen toe en laat het geheel volledig afkoelen.

6. Schep de granola in een grote wekpot, zodat het de hele week vers en knapperig blijft.

 

Geniet ervan!