Broccoli is lekker en ook nog eens erg gezond. Een groente die niet alleen rijk is aan vitaminen C en K, maar die ook nog eens boordevol zit met vitamine B en E  Allemaal sterke antioxidanten en in combinatie met een breed scala aan mineralen is broccoli met recht een superfood! Dit lekkere, lichte soepje is dus een ware vitaminebom.  

 

Ingrediënten

1 broccoli (± 250 gr.)

2 sjalotjes

1 stengel bleekselderij

2 teentjes knoflook

½ bosje verse basilicum

500 ml bouillon (biologisch blokje voor kippenbouillon + biologisch kruidenblokje)

 

 

 

1 eetl. kokosolie (extra virgin)

Keltisch zeezout en peper naar smaak

Bereiding

1. Kook allereerst het water en laat hier het kruiden- en bouillonblokje in trekken. Dit is een eenvoudig en snelle bereiding van de bouillon.

Groente en aardappel snijden

2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes

3. Snijd vervolgens de bleekselderij in halve maantjes

4. Snipper tot slot de ui, snijd de basilicum in reepjes en pers de knoflook fijn

Groente koken

5. Doe de kokosolie in een pan en zet deze op het vuur. Wacht tot alle kokosolie vloeibaar is geworden.

6. Fruit als eerste de ui aan totdat deze glazig wordt. Het is belangrijk dat de ui niet verkleurd, dit bepaald de smaak van de soep.

7. Voeg de knoflook en bleekselderij toe en bak deze kort mee.

8. Nu kunnen de roosjes broccoli toegevoegd worden. Roer even goed door.

9. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens ongeveer 5-10 minuten doorkoken op laag vuur.

Soep maken

10. Haal de soep van het vuur en voeg de reepjes basilicum toe.

11. Mix vervolgens de soep glad met een staafmixer en breng het op smaak met Keltisch zeezout en peper. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat hete bouillon toe.

Dien de soep op in een kom en je hebt een heerlijke, gezonde lunch!

 

Eet smakelijk!

 

Wil je de broccolisoep in delen in de vriezer bewaren, laat het dan afkoelen en bewaar de soep niet langer dan twee maanden in de vriezer in een bakje dat daar geschikt voor is. Haal de avond voor de dag van gebruik een bakje uit de vriezer, zodat de soep gedurende de nacht kan ontdooien. Kook de volgende ochtend water en schenk dit in de thermosfles. Laat een tijdje volledig afgesloten staan. Maak de soep warm in een pannetje op het vuur. Zodra de broccolisoep heet is, schenk je het gekookte water uit de thermosfles en schenk je de soep erin. De soep blijft minstens tot lunchtijd heerlijk warm en smaakvol!