Afgelopen weekend heeft Fooddock Deventer haar deuren geopend. De eerste foodhal van Oost-Nederland is gevestigd in één van de industriële graansilo's in het havenkwartier van Deventer. Door meer dan tien ondernemers, die allemaal een passie hebben voor lekker eten, wordt een ware culinaire metropool gecreëerd en hebben mijn vriend en ik afgelopen vrijdag oprecht genoten! Niet alleen van de heerlijke street food en een goed biertje, maar zeker ook van de gezellige, ongedwongen sfeer. Eten brengt mensen samen en dat wordt bij Fooddock maar weer eens bewezen. De sfeer en opstelling van het meubilair zijn bij uitstek geschikt voor een spontaan gesprek met andere foodlovers. Voor je het weet kom je tot de ontdekking dat je bent omgeven door mensen die ook een passie hebben voor lekker eten. Dat was het moment dat er aan mijn heerlijke frozen yoghurt ijsje een unieke beleving werd verbonden. Volgens mij is dat wat je bij een klant wil bereiken!

Als start van ons bezoek aan Fooddock zijn we eerst een rondje langs alle smaakvolle keukens gelopen. Niet alleen om de sfeer te proeven, maar ook om nieuwe smaken te ontdekken.  Zo zijn we al gauw bij Mr. Hapje aan tafel beland. Een initiatief van Sil Lugtmeijer die sinds 2011 al gefascineerd is door het bereiden van lekker voedsel met verse ingrediënten in een open keuken op locatie.

Al snel wist ik naar welke smaak ik het meest nieuwsgierig was geworden en welk hapje ik graag wilde bestellen. Een bros broodje runderstoofvlees afkomstig van Veluwse runderen. Optisch gezien al een royaal broodje. Rijk gevuld met mooie stukken runderstoofvlees en een milde saus.  Tja, het oog wil tenslotte ook wat. Nadat ik de eerste hap had genomen, wist ik het zeker; dit was de beste beslissing ever! Natuurlijk zal de sfeer en het goede gezelschap aan tafel hebben meegeholpen, maar dit was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Mr. Hapje.....ik ben fan van u.

De smaakvolle keuken van Meneer Temaki kun je niet missen. Direct bij de ingang komt de geur van heerlijk gegrilde kip je al tegemoet en dan heb je bij mij al snel een punt voorsprong. Want eten is beleving en daar zorgt niet alleen de smaak voor, maar ook de geur en het kunnen volgen van de bereiding in de keuken dragen daar zeker aan bij. Tijdens ons bezoek aan Fooddock had ik al een aantal keer een bordje met gegrilde kipspiesjes voorbij zien komen, dus na een korte break gingen we van Mr. Hapje naar Meneer Temaki.      

Hier hebben we Yakitori geproefd, een op houtskool gegrilde spies met biologische kippendij. Smaakvol en vooral verrassend door de combinatie van biologisch kippenvlees uit de regio en een Oosterse marinade. Een heerlijke snack met een uitdagende smaakcombinatie!   

Als je Fooddock binnenkomt valt je oog gelijk op de frisse uitstraling van Amy's Fresh and Frozen Yoghurt. Verse Nederlandse yoghurt of een licht en gezond yoghurt ijsje met weinig calorieën en een heerlijke smaak. Ik ben een echte toetjes freak, dus een lekker yoghurt ijsje bij Amy's kon uiteraard niet ontbreken. Pure biologische zuivel uit de Weerribben gecombineerd met verrassende, lokale toppings.

Een jaar geleden is eigenaresse Iris Ronkes in de markthal Rotterdam gestart met haar passie voor lekker, natuurlijk en vooral eerlijk eten. Haar filosofie is de gasten een gezond en lekker alternatief te bieden voor ijs en andere zware snacks. Laten zien en vooral proeven dat lekker én verantwoord ook hand in hand kunnen gaan!

Na het eten van de eerste hap Frozen yoghurt waren ook wij overtuigd. De frisse en pure smaak in combinatie met een zachte en romige textuur vormen direct een gezonde beleving. Gezondhappy! gelooft in het gebruik van producten zoals de natuur het bedoeld heeft en daar sluit Amy's bijzonder goed op aan. Een heerlijke ervaring die we zeker nog vaker gaan opzoeken.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en zou je ook een keer een bezoek willen brengen aan Fooddock en deze smaakvolle keukens? Neem dan een voorproefje en kijk eens op één van de onderstaande internetadressen.

Mr. Hapje

Fooddock Deventer

Havenkwartier
Zuiderzeestraat 2
7411 MC DEVENTER

Website Mr. Hapje

Meneer Temaki

Fooddock Deventer
Havenkwartier
Zuiderzeestraat 2
7411 MC DEVENTER
 
Foodhallen Amsterdam
Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam
 

 

Amy's Fresh and Frozen Yoghurt

Fooddock Deventer

Havenkwartier
Zuiderzeestraat 2
7411 MC DEVENTER

 

Markthal Rotterdam

Ds. Jan Scharpstraat 298-40
3011 GZ ROTTERDAM

Website Amy's Yoghurt