Een weekendje Leeuwarden, het was zover! Al weken verheugden mijn vriendin en ik ons op dit moment en nu ging het toch eindelijk gebeuren. Een dagje shoppen, logeren in een Bed&Breakfast en als kers op de taart een avondje lekker uit eten bij het biologische restaurant Eindeloos.

Zaterdagochtend stonden we met ons tasje in de regen klaar en zijn we met goede moed richting het Noorden gereden. Al snel liet de zon zich zien en hoe verder we reden, des te mooier het weer werd. Dit beloofde een mooi weekend te worden!

Eerst maar eens op zoek naar Bij de Waagsbrug, de Bed&Breakfast waar we die nacht zouden logeren. Een mooi pand midden in het centrum, waar de eigenaren Mike en Leo ons samen met hun kwispelende hondenpup een warm welkom gaven. Hoewel we gezellig stonden te kletsen, moest er natuurlijk flink geshopt worden, dus we hadden weinig tijd meer te verliezen. Met de plattegrond in de hand gingen we als echte toeristen op zoek naar de adresjes die we graag wilden bezoeken. Je bent er tenslotte niet elke week en stel je voor dat je iets mist! We begonnen bij de gezellige Kleine Kerkstraat die al een paar keer tot de leukste winkelstraat van Nederland is uitgeroepen. De tijd vloog en voor we het wisten sloten de winkels haar deuren en waren wij nog niet eens op de helft van ons shop plan.   

Terug naar de B&B, ons opfrissen en klaarmaken voor een lekker avondje biologisch eten. Onze kamer was in orde gemaakt en bij binnenkomst werden we volledig verrast door de sfeer. We hadden duidelijk de retro suite, waarbij het thema tot in het kleinste detail was doorgevoerd. Schattig, kneuterig en nostalgisch! Dan wil je toch nooit meer een kille hotelkamer? Op ons terrasje hebben we eerst de fles champagne meester gemaakt en werd de avond ingeluid. Met een ander jurkje en een nieuw make upje kon de avond beginnen.    

In een prachtig monumentaal pand in de oude binnenstad van Leeuwarden is het biologische restaurant Eindeloos gevestigd. Van buiten versiert met mooie ornamenten en van binnen omgeven door een rustige en gezellige sfeer. Eigenaar en chef-kok Willem Schaafsma heeft drie jaar geleden het roer omgegooid en het concept van dit restaurant veranderd. Biologische en harmonieuze gerechten waarbij de klassieke bereiding op verrassende wijze wordt gecombineerd met eigentijdse accenten.

Na een warm onthaal van onze gastheer Jorrit Bokma kwam het eerste gerecht op tafel. Een amuse, om kennis te maken met het restaurant, de pure bereiding en met smaken zoals de natuur het bedoeld heeft. De Proeverij Eindeloos was begonnen. Drie gangen en een aantal amuses als kleine verrassing tussendoor. Een proeverij met aandacht voor de gast en aandacht voor de producten waarbij biologisch, duurzaam en seizoen voor restaurant Eindeloos de uitgangspunten vormen. En dat proef je! 

Elk gerecht kreeg van Jorrit een enthousiaste introductie en hij nam ons mee naar de oorsprong van de wijn die bij elke gang werd geserveerd. En wij als gast stonden centraal, we voelden ons in de watten gelegd. Een avondje echte verwennerij in een gezellige ambiance. Het was eindeloos genieten!

Op aanraden van een collega hebben we bij eetcafé Het Leven een afzakkertje gedaan. Een leuke, eigentijdse plek voor een lekkere lunch, een gezellig borrel of zoals wij een goede bak koffie. En de menukaart? Daar staan originele gerechten op waarbij gebruik is gemaakt van speciale seizoensproducten. Eetcafé Het Leven is dus niet alleen gezellig, maar wat je er kunt eten is niet geheel standaard! En heb je kinderen? Dan is dit een eetcafé bij uitstek. De kinderen vermaken zich uitstekend in de speelhoek of tijdens speciaal georganiseerde middagen zoals Ranja en Rioja, en jij kunt even lekker genieten van je drankje en gezelschap. En wat ik dan zo leuk vind is dat je bij de koffie of thee niet standaard één koekje krijgt, maar gewoon een bakje vol met zoete lekkernijen! Dan laat je zien dat je vrijgevig bent en snapt wat je gast wil. Daar word ik happy van! 

 

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je Leeuwarden ook gaan ontdekken? Kijk dan eens op de website van deze leuke adresjes.

Bed&Breakfast Bij de Waagsbrug

Nieuwestad 135

8911 CR Leeuwarden

www.bijdewaagsbrug.nl

Restaurant Eindeloos

Korfmakersstraat 17

8911 LA Leeuwarden

www.restauranteindeloos.nl

Eetcafé Het Leven

Druifstreek 57

8911 LH Leeuwarden

www.eetcafehetleven.nl