Iedere zaterdag staan er weer winkelwagentjes afgeladen met boodschappen voor de lopende band bij de supermarkt. Geen tijd om op meerdere dagen in de week boodschappen te doen en alles kopen bij één supermarkt, lekker makkelijk! Maar weten we eigenlijk wel wat we elke week in ons karretje leggen? Het is een trend dat steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Kijk, daar word ik happy van! Want ook al hebben we weinig tijd en is niet iedereen een prins(es) in de keuken, met handige tips en de juiste adresjes komen we een heel eind! Graag deel ik op deze pagina mijn meest favoriete adresjes met je waar je eerlijke, gezonde en vooral lekkere producten kunt kopen.   

 

Landmarkt is een overdekte marktplaats met het allerlekkerste vers. Met vakmannen die hun producten inkopen bij ruim 100 kleine ambachtelijke telers, boeren en producenten. Veel van de producten die zij verkopen, worden in de winkel of het restaurant bereid. Op de markt aan de rand van Amsterdam kun je meer dan alleen je boodschappen doen; slenteren langs de verschillende afdelingen, proeven, meedoen aan een workshop of lekker eten in het restaurant. Fan van lekker!

De Bisschopsmolen in Maastricht wil met zijn producten laten zien hoe je door eenvoud en door terug te gaan naar de essentie van eten onweerstaanbare broden en vlaaien kunt bakken. Voor deze eerste 100% speltbakkerij van Nederland  is brood bakken weliswaar een bescheiden bezigheid, maar ook een ambacht. Zij respecteren de grondstoffen, gebruiken alleen natuurlijke producten, nemen de tijd en kneden nog gewoon met de handen. Uitproberen, proeven en vervolgens genieten!

Alles wat Pompadour Amsterdam maakt is het werk van bevlogen vakmanschap en het gebruik van grondstoffen die zo puur mogelijk zijn. Het bladerdeeg voor croissants wordt net zo lang getourneerd tot het resultaat optimaal is en het werken met een ambachtelijke chocolade als Valrhona vereist een toewijding die zeldzaam is. Dat doet Pompadour voor u, omdat zij het kunnen en leuk vinden. En om te vieren dat smaak iets geweldigs is. 

Marqt is de plaats waar het allemaal bij elkaar komt.
Andere ideeën over wat we eten.
Respect voor natuur, dieren en mensen.
Producten die met passie en verantwoordelijkheid worden gemaakt en waar een eerlijke prijs voor wordt betaald. Eten dat dicht bij zijn oorsprong blijft. Echt eten! 

Sameneenkoekopen.nl maakt het mogelijk dat jij voortaan kunt genieten van duurzaam, traceerbaar en eerlijk vers rundvlees. Het oornummer zorgt ervoor dat het vlees gedurende het gehele proces traceerbaar blijft, dus van geboorte tot in je koelkast of vriezer. Jij wilt toch ook weten waar het vlees dat jij en jouw gezin eten vandaan komt? 

De Kaaskamer van Amsterdam presenteert met trots deze speciale selectie van Hollandse kazen. Stuk voor stuk geproduceerd door boeren en bedrijven vol liefde voor hun ambacht. Uit de winkel heeft de Kaaskamer enkele favorieten geselecteerd en samengevoegd in zes verschillende pakketten. Natuurlijk voor jezelf , maar ook leuk om als cadeau aan vrienden en kennissen te geven. 

Foodwatch Nederland komt op voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. foodwatch stelt misstanden in de voedselindustrie aan de kaak en lobbyt bij de Nederlandse overheid voor oplossingen die consumenten echt beschermen.
We willen dat bedrijven hun klanten open en eerlijk voorlichten over de voedselproducten die ze verkopen. En we willen dat de overheid hiervoor de voorwaarden schept via wet- en regelgeving. Alleen dan kunnen consumenten zelf kiezen wat ze eten.