Direct grenzend aan het noorden van het centrum van Arnhem ligt de wijk Klarendal. Een authentieke volkswijk met bewoners vanuit verschillende culturen. Als je door de straatjes loopt, voel je de gemoedelijke, ontspannen sfeer en is er ruimte voor creativiteit. Niet alleen de straten en woningen zijn flink opgeknapt, ook de boetiekjes in het modekwartier hebben een behoorlijke boost gekregen. Veel jonge, veelbelovende internationale modeontwerpers verkopen hier hun eigen creaties. Daarnaast is de wijk voorzien van een paar heerlijke eetadresjes waar met name de culinaire creativiteit tot zijn recht komt. Zeer de moeite waard om deze wijk eens een bezoekje te brengen.

Op de hoek van de Klarendalseweg zit de gezellige Bistro Sugar Hill. Een eigentijdse plek met heerlijk eten, Een wisselende menukaart met huisgemaakte gerechten, vers van het land en gemaakt van eerlijke producten. Dat is duidelijk terug te proeven in de krab sandwich die ik bij hen op het terras bestel. Soms heb je gewoon een lekkere lunch gehad en soms is het gerecht een bijzondere ontdekking. Deze krab sandwich behoort tot de bijzondere ontdekkingen. Goed gevuld met heerlijke verse krab, frisse groente en een dressing van limoen. Een ware evergreen onder de lunchgerechten!  

Iets verderop in de straat is het zoete zusje van Bistro Sugar Hill gevestigd, Sweet Sugar Hill. Een paradijs met de prachtigste lekkernijen, die dagelijks vers worden gebakken met producten uit het seizoen. Taarten en zoetwaren naar authentiek recept en met een eigen twist. Wie wil dat nou niet?

Er zijn zelfs mensen die na een bezoekje aan de winkel verslingerd zijn geraakt aan de taarten en hier regelmatig speciaal voor naar Klarendal rijden.

De gezellige bakkerij geeft ook workshops voor iedereen die zo'n Hemelse moddertaart wil leren maken of een cheesecake met seizoensfruit. Heerlijk op zondagmiddag met vriendinnen kokkerellen in een professionele bakkerij en een lekkere taart maken die je nog mee naar huis kunt nemen ook! En speciaal voor de kleintjes organiseert Sweet Sugar Hill het bakfeest, zodat ook kids lekker kunnen bakken en kliederen. Kortom, een walhalla voor iedere bakliefhebber!

Loop je iets verder de Klarendalseweg af, dan kom je nog echte ambacht tegen. Midden in de wijk staat 'de Kroon', een prachtige korenmolen uit 1849 die door de jaren heen het nodige heeft doorstaan, maar steeds weer in ere is hersteld. De functie van de molen is hierdoor intact gebleven en tot op de dag van vandaag kun je de molen bezoeken en heerlijke ambachtelijk gemalen producten kopen. Maar wat maakt authentiek molenmeel nou zo gezond? In tegenstelling tot veel meelfabrieken wordt in de korenmolen de kiem van het graan mee gemalen. Deze kiem bevat verschillende oliën waardoor het meel niet alleen smaakvoller wordt, maar ook de voedingswaarden worden behouden. Geen conserveringsmiddelen of allerlei andere kunstmatige toevoegingen, maar puur en gezond. En ook molenmeel kun je prima één tot twee maanden op een koele, droge plek bewaren. Als je het maar goed afsluit. Gezonde meel op een eerlijke en bijzonder milieuvriendelijke manier geproduceerd!

Als je echt een fervent taartenbakker bent, zit je in Klarendal goed, want aan dezelfde straat zit ook de knusse Bakbar winkel. De geur van heerlijke, ambachtelijke taarten en koekjes komt je op straat al tegemoet, dus doorlopen is uitgesloten. Met een heerlijk stukje verse taart in de hand, kun je even rustig door het gezellige winkeltje struinen. Want de Bakbar winkel verkoopt bakspullen die je niet dagelijks tegenkomt. Mooie bakvormen, handig gereedschap en leuke kookboekjes met heerlijke recepten. En dat is nog niet alles, want de Bakbar komt ook op locatie! Dus heb je iets te vieren, dan is dit een echte sfeermaker die niet mag ontbreken. De taarten worden gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten en seizoensgebonden ingrediënten. Een verwennerij waar je lekker van kunt genieten en je niet schuldig hoeft te voelen als je nog een extra puntje neemt! Wil je ook een taartenfeest op locatie organiseren? Bezoek dan hier de website van de Bakbar.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je deze leuke plekken aan de Klarendalseweg ook eens bezoeken? Kijk dan alvast op één van de onderstaande websites.

 

Sugar Hill

Klarendalseweg 192

6822 GJ Arnhem

www.sugarhill.nl

Sweet Sugar Hill

Klarendalseweg 376

6822 GT Arnhem

www.sweetsugarhillbakery.com

Bakbar winkel

Klarendalseweg 434

6822 GV Arnhem

www.bakbarwinkel.nl  www.bakbar.nl

 

Molen 'De Kroon'

Klarendalseweg 82

6822 GC Arnhem

www.molendekroon.nl