In een prachtig, nostalgisch pand in het centrum van Apeldoorn is het gezellige Central Park gevestigd. Een heerlijke plek waar wij vaak op zaterdag even een bakkie doen. Wendie de Roos is de eigenaresse en samen met haar team krijgen we een warm welkom. Je voelt je er gelijk thuis en dat is ook precies de bedoeling. Als een soort metropool, vormt deze knusse huiskamer het middelpunt van de stad. In combinatie met een lekkere gezonde hap en goed gezelschap, is dat even ultiem genieten. Dit jaar viert Central Park alweer haar tiende verjaardag. Een goed moment voor de 5 redenen om eens een bezoek te brengen aan deze unieke plek!

Hoewel een wit zacht bolletje met kaas ook lekker kan zijn, geef ik zelf toch meer de voorkeur aan unieke gerechten. Ik ben altijd op zoek naar een plek met een gezellige sfeer en een bijzondere menukaart. Nou, dan ben je bij Central Park aan het juiste adres! Naast het gebruik van biologische producten, ben ik vooral fan van de worteltaart en de lekkere variaties op de oud Hollandse hangop met bio honing en maple siroop. Ook heeft Central Park een gezonde variant van de brownie op de menukaart staan. Dat wil je toch een keer geproefd hebben? 

 

Wil je liever een broodje eten? Dan kan dat uiteraard ook! Naast een bagel of desembrood, kun je zelfs kiezen voor een glutenvrij broodje. En dan komt het, de ruime keuze in heerlijk beleg. Van carpaccio tot pastrami en van geitenkaas tot gegrilde pompoen. Voor ieder wat wils. En wil je een keer echt iets unieks eten? Dan kun je de quessedilla's niet missen. Daar komen veel gasten speciaal voor naar Central Park. Kortom, een ruime keuze in bijzondere happies!  

Naast een plek om lekker te lunchen of een kop koffie te drinken,  is Central Park ook een klein winkeltje. Er wordt gebruik gemaakt van meubels van Kieveen in Loenen, waar Central Park ook haar tweede locatie heeft geopend. Shoppen en snoepen is altijd een goede combinatie. Na veel inspiratie in de winkel te hebben opgedaan, kun je het allemaal even laten bezinken tijdens een heerlijke high tea of een lekkere kop koffie. Juist dan komen de beste ideeën en vragen naar boven, die je dan gelijk aan het team van Kieveen of Central Park kunt stellen. Op de locatie in het centrum van Apeldoorn kun je ook diverse kleine hebbedingetjes kopen, zoals kaartjes om te versturen of kettinkjes om te dragen. Heerlijk rondneuzen en nieuwe ideetjes opdoen.

Wie wil er nou niet een gastvrij ontvangst en een vriendelijke bediening als je ergens gaat eten? In combinatie met het gebruik van kwalitatief goede producten, is dat voor mij bepalend of ik nog eens terugkom. Wellicht komt het door de gezellige sfeer of de passie voor lekker en gezond eten, maar Central Park heeft een fijne bediening. Ze zijn vrolijk en gastvrij. Ik voel me er al snel thuis en Wendie en haar team laten me weten welkom te zijn en graag voor me klaar te willen staan. En als je dan ook de bestelling nog eens op creatieve wijze weet te serveren, is het plaatje compleet. Dat vergeet ik als gast niet snel en daar kom ik graag voor terug!

Wie dacht dat een high tea alleen maar bestaat uit lekkernijen met veel ongezonde suikers en vetten, heeft het mis. De Healthy Tea van Central Park bewijst het tegendeel. Met lekkernijen gericht op superfood, is deze variant op de High Tea een uniek idee. Daarnaast is ook al jaren de High Tea zelf een succes, Met het gebruik van mooie, verse producten, word je verwend met allerlei lekkere hapjes, thee en koffie. Weer een reden om eens bij Central Park aan te waaien.

De sfeer, de unieke menukaart en de creatieve omgeving geven mij inspiratie om thuis zelf aan de slag te gaan. Lekkere gerechten uitproberen met verse en bijzondere producten. En de uitstraling in huis een beetje veranderen waardoor de sfeer van die knusse huiskamer nog wat langer kan worden vastgehouden. Ik blijf in ieder geval vasthouden aan een gezond voedingspatroon en een creatieve en bewuste manier van leven. Central Park is voor mij het bewijs dat dit je gelukkig maakt! 

 

Ervaar het zelf!

 

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je Central Park ook gaan bezoeken? Kijk dan eens op één van de onderstaande websites.

Central Park

Kapelstraat 1

7311 BK Apeldoorn

www.central-park.nl

Central Park bij Kieveen

Hoofdweg 92

7371 AK Loenen (Gld)

www.kieveen.nl