Ken je dat? Het zonnetje schijnt in huis, je hoort een paar vogels fluiten, je hebt de huiskamer lekker opgeruimd en je zit met een bak thee tevreden op de bank. Dat zijn de momenten waarop ik me het meest gelukkig voel!

Maar wat zijn nu die wezenlijke bestanddelen die je zo happy maken? Voordat ik de 7 gouden Happy! regels heb kunnen toepassen, kwam ik erachter dat gelukkig zijn voor mij begint met vier basiselementen.

 

 

Basiselementen

  • Voldoening - Ik heb voldoende van hetgeen wat ik belangrijk vind en ben daarom tevreden. Hoewel ik dol ben op mooie spulletjes, stel ik mezelf steeds de vraag: 'Heb ik het echt nodig?' Vaak is dan het antwoord: 'nee'.
  • Geborgenheid - Door een veilige en gezellige sfeer, voelt ons huis voor mij als een thuis. Een fijne plek waar ik me kan terugtrekken als ik daar behoefte aan heb. 
  • Rust - Naast een drukke baan en de vele sociale activiteiten, neem ik bewust tijd voor mezelf voor rust en ontspanning. Dat zijn momenten waarop ik geluk voel.   
  • Overzicht - Prikkels en hectiek zorgen voor verwarring waardoor het overzicht verdwijnt. Soms neem ik afstand om door de bomen het bos te blijven zien. 

 

 7 gouden Happy! regels

Herken jij jezelf in de vier basiselementen? Dan kun je vervolgens de 7 gouden Happy! regels gaan toepassen. Probeer het eens, misschien maken ze jou ook happy! 

 

1. Blijf met het eten van voedsel zo dicht mogelijk bij de natuur

2. Ga regelmatig naar buiten voor zon, zuurstof en beweging

3. Geef aandacht aan de vrienden die je positieve energie geven

4. Drink voldoende water

5. Geniet bewust van dingen die jij leuk vindt

6. Eet voldoende eiwitten en goede vetten

7. Blijf creatief in variaties