Als je ook zo'n liefhebber van rauwkost bent, is dit tartaartje een echte aanrader! Eenvoudig te bereiden en heerlijk bij een tonijn- of zwaardvisfilet. Door de feestelijke presentatie een bijzonder gerechtje om indruk mee te maken!

 

Ingrediënten

1 rode ui

2 tomaten

½ komkommer

1 rood pepertje

2 theel. verse dille

2 theel. verse bieslook

1 avocado

sap van een ½ citroen

 

 

1 theel. dragon azijn

1 theel. rijstolie

paar druppels sesamolie

 

 

Bereiding

Groente snijden

1.  Ontvel de tomaten, haal het vruchtvlees eruit en snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes.

2. Snijd de komkommer en avocado in blokjes

3. Haal de zaadjes uit het rode pepertje en snijd zowel de ui als het pepertje in hele kleine stukjes.

4. Snijd tot slot beide kruiden (dille en bieslook) fijn.     

Tartaar bereiden

5. Voeg de tomaten, komkommer, avocado, ui en het rode pepertje samen in een kom en roer dit goed door.

6. Pers de sap van de ½ citroen uit over de gemengde groente en voeg ook de verse kruiden toe.

7. Meng de dragon azijn en rijstolie door de groente en roer het geheel nog even goed door.

8. Schep de tartaar in een serveerring op het bord en druk het zachtjes aan.

9. Sprenkel tot slot nog een paar druppels sesamolie over het tartaartje.

 

Het feest kan beginnen, eet smakelijk!