Deze rolletjes van Chinese kool is niet alleen een lekker gerecht, maar is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Twee smaakvolle bommetjes in relatief korte tijd gemaakt. Vlees, groente en aardappelen met een creatieve twist! 

 

Ingrediënten

300 gram biologisch rundergehakt

6 à 7 iets kruimige aardappelen

1 Chinese kool

1 rode paprika

1 ui

1 teentje knoflook

 

 

1 blikje tomatenpuree La Bio Idea (70 gr.)

2 theel. milde paprikapoeder

scheutje melk

Keltisch zeezout en peper naar smaak

Bereiding

1. Schil de aardappelen, snijd deze in stukken en kook ze met een beetje Keltisch zeezout in 20 min. gaar.

Groente snijden

2. De rode paprika in fijne stukjes

3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Koolbladeren koken

4. Haal de bladeren van de kool los en selecteer de mooiste twee per persoon.

5. Breng een pan water aan de kook en laat de bladeren 1 min. meekoken.

6. Spoel ze daarna af met koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Gehaktmengsel maken

7. Rul het gehakt zonder olie of boter bruin.

8. Voeg de knoflook en 2 theel. milde paprikapoeder toe en bak dit kort mee.

9. Voeg daarna de tomatenpuree, ui en paprika toe en roer dit goed door elkaar.

Aardappelen stampen

10. Giet de aardappelen af zodra ze kruimig zijn en stamp deze met een scheutje melk tot puree.

11. Breng de puree op smaak met Keltisch zeezout en peper.

Rolletjes vullen

12. Leg een koolblad op je werkblad en voorzie deze eerst van een dunne laag puree.

13. Plaats vervolgens het gehaktmengsel op de puree en rol het blad langzaam op.

14. Plaats de mooiste kant boven op het bord en leg eventueel nog wat overgebleven gehaktmengsel ernaast.

 

Een heerlijke en rijkgevulde maaltijd.

Eet smakelijk!