De herfst is aangebroken, dus de koude, donkere dagen staan weer voor de deur. De kachel gaat aan en de stoofschotels en stamppotten komen weer op tafel. De hoogste tijd voor een heerlijk herfst stamppotje! Aangezien ik groot fan ben van de zogenaamde 'vergeten groenten' en de herfst een paar heerlijke uit deze categorie kent, heb ik in dit stamppotje gebruik gemaakt van pastinaak en gekleurde wortels. Een lekker, gezond menu met echte seizoensproducten.  

 

Ingrediënten

1 kilo biologische kruimige aardappels

500 gram gekleurde wortels

4 stevige pastinaak wortels

4 handjes rucola sla

1 biologisch kruidenblokje 

4 seizoenen peper en Keltisch zeezout naar smaak

scheutje kokosroom

Bereiding

Groenten snijden en koken

1. Schil de wortels en pastinaak met een dunschiller en snijd deze in grove stukken.

2. Schil ook de aardappels en snijd deze één keer door midden.

3. Plaats zowel de aardappels als de groenten in een grote pan en vul deze met een laagje water.

4. Voeg het kruidenblokje, 4 seizoenen peper en Keltisch zeezout naar smaak toe.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.

Saucijzen braden

6. Laat een klontje kokosolie in de pan vloeibaar worden en bak de saucijzen aan weerzijde goudbruin.

Stamppot bereiden

7. Giet het overgebleven vocht van de groenten en aardappels af een stamp het geheel fijn met de stamppotstamper.

Ik vind het persoonlijk erg lekker als de groenten nog wat grof zijn.

8. Voeg eventueel wat kokosroom toe als je de stamppot een smeuïge structuur wilt geven. 

9. Schep de stamppot op het bord, leg hier vervolgens een handje rucola sla bovenop en tot slot het heerlijke rundersaucijsje.  

 

Eet smakelijk!