Spaghetti is rijk aan koolhydraten. Daarnaast bevat deze pasta vezels, eiwitten, B- vitamines en mineralen. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam en voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Deze voedingsvezels leveren nauwelijks calorieën, maar ze geven wel een verzadigd ofwel vol gevoel. Om toch enigszins het aantal koolhydraten te beperkten, heb ik in dit recept de helft van de spaghetti vervangen door slierten courgette. Je behoudt het verzadigde gevoel door een deel pasta, maar verlaagt tegelijkertijd de hoeveelheid koolhydraten door een deel pasta te vervangen door een koolhydraat arme groente.  

 

Ingrediënten

30 gram tarwe of spelt spaghetti per persoon

300 gram biologisch rundergehakt

2 courgette

1 ui

1 rode paprika

2 stengels bleekselderij

1 teentje knoflook

 

 

 

1 potje Darégal Italiaanse kruiden

50 gram geraspte 30+ kaas

1 eetl. kokosolie (extra virgin)

Keltisch zeezout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de verpakking.

Groente snijden

1. De courgette met de julienneschiller in dunne slierten. De rest wat van de courgette over is snijd je in blokjes voor de saus.

2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3. De bleekselderij is halve maantjes en de rode paprika in fijne stukjes.

Saus bereiden

4. Doe de kokosolie in een pan en zet deze op het vuur. Wacht tot alle kokosolie vloeibaar is geworden.

5. Rul het gehakt bruin en voeg de knoflook toe.

6. Voeg vervolgens ook de Italiaanse kruiden en de gesnipperde ui toe.

7. Doe de blokjes courgette, paprika en bleekselderij erbij en laat dit 5-7 min. doorkoken op laag vuur. 

8. Breng tot slot de saus op smaak met Keltisch zeezout en peper.

 

Dien de spaghetti op in een diep bord, schep de saus erover en als garnering een handje geraspte kaas.

Eet smakelijk!