Blijven variëren in je ontbijt is niet altijd even eenvoudig. Toch zijn er heerlijke producten waarmee je de dag goed kunt beginnen. Deze American spelt pancakes zijn daar een goed voorbeeld van. Voedzaam en lekker luchtig, dus voor de afwisseling zeker de moeite waard!     

 

Ingrediënten

125 gram speltmeel

200 ml. soya melk

3 eieren

1 theel. wijnsteenbakpoeder

snuf Herbamare zout

1 eetl. kokosolie

handje blauwe bessen

agavesiroop naar smaak

Bereiding

Beslag maken

1. Scheid het eigeel van het eiwit en klop met een mixer het eiwit op totdat het lobbig is.

2. Voeg in een andere kom het meel, eigeel en de soya melk samen en mix dit met de garde tot een egaal beslag.

3. Roer vervolgens de wijnsteenbakpoeder en een snufje Herbamare zout door het beslag.

4. Spatel tot slot rustig het opgeklopte eiwit door het beslag, totdat het een luchtig en glad beslag is.   

Pancakes bakken

5. Vet de pan voor elke bakbeurt een beetje in met kokosolie.

6. Schep twee of drie groepjes beslag in de pan van ongeveer 8 cm doorsnede.  

7. Bak de pancakes op niet al te hoog vuur en keer ze halverwege om. Zo worden ze mooi bruin en gelijkmatig gaar.

 

Wil je pancakes met blauwe bessen? Leg dan een aantal bessen gelijk op het beslag, zodra je dit in de pan hebt geschept.

Een gezond recept voor een makkelijk en gevarieerd ontbijt!

 

Vervang ook eens het speltmeel voor boekweit- of kastanjemeel. Wil je de pancakes in delen in de vriezer bewaren? Laat het dan afkoelen en bewaar porties van 3 à 4 pancakes niet langer dan twee maanden in de vriezer in een speciaal diepvrieszakje. Haal de avond voor de dag van gebruik een zakje uit de vriezer, zodat de pancakes gedurende de nacht kunnen ontdooien. Warm de volgende ochtend de pancakes eventueel kort op en beleg ze met heerlijke jam, agavesiroop of eet ze met vers fruit en een beetje slagroom.