Variëren in ontbijt vind ik de grootste uitdaging. Doordeweeks is er 's morgens eerder stress in de keuken dan dat er veel tijd is voor nieuwe experimenten. Dus we moeten het van de weekenden hebben. Dan probeer ik nieuwe recepten uit en is er tijd voor een uitgebreid ontbijt. Eén van deze nieuwe recepten is de appel kaneel crumble. Een lekker en voedzaam ontbijt waarbij ik gebruik heb gemaakt van de meest gezonde variant van alle ingrediënten. Samen met een heerlijk bakje thee zorgt deze crumble voor een goede start van je vrije dag! 

 

Titelappelkaneelcrumble.jpg
Bereidingstijdappelkaneelcrumble.png
Appelkaneelcrumble.jpg

Ingrediënten

25 gram speltbloem

25 gram havermout

20 gram kokosbloesem suiker

30 gram kokosolie extra virgin

1 appel

½ theel. kaneel

snufje Himalayazout

handje ongebrande hazelnoten

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Crumble bereiden

1. Laat de kokosolie vloeibaar worden op laag vuur en snijd de appel in kleine schijven.

2. Leg de appelschijfjes op de bodem van de ovenschaaltjes.

3. Voeg de bloem, havermout, kokosbloesem suiker, kaneel en Himalayazout samen in een kom en meng dit met een spatel goed door elkaar.

4. Schenk vervolgens de vloeibare kokosolie over het mengsel en meng dit totdat een kruimige structuur ontstaat.

5. Verdeel de crumble over de twee ovenschaaltjes en plaats deze in het midden van de oven.

6. Bak de appel kaneel crumble in ongeveer 25 minuten goudbruin en laat ze goed afkoelen voor gebruik.

 

Lekker genieten van het weekend met dit heerlijke ontbijt!

 

Dikketip1-16.jpg

Deze appel kaneel crumble is in combinatie met een bolletje vanille ijs ook erg lekker als dessert!