Ken je dat? Je hebt een paar uur flink gesport en daarna heb je trek, lekkere trek! Je hebt behoefte aan suikers en voor je het weet zit je op de bank een pak koekjes leeg te eten. En daarna heb je spijt, want je had jezelf nog zo voorgenomen dat pak koekjes niet in één keer op te eten. Naast de vele geraffineerde suikers die koekjes bevatten, verzadigen deze ook nog eens onvoldoende. Dus, na dat pak koekjes heb je nog meer trek! De gezonde mueslirepen uit dit recept zijn een beter alternatief. Je maakt ze zelf, dus je weet precies wat er in zit. Bovendien zijn de repen voorzien van enkel natuurlijke suikers, dus een gezonde en voedzame variant.

 

Ingrediënten

100 gram havermout

snuf zout

1 theel. kaneel

2 eetl. kokosbloesemsuiker

70 gram dadels zonder pit

30 gram gedroogde vijgen

100 gram hazelnoten

25 gram walnoten


2 eetl. honing van de imker

2 eetl. maple syrup

3 eetl. biologische pindakaas

2 eetl. water

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

1. Meng het havermout, kaneel, zout en de kokosbloesemsuiker in een kom goed door elkaar.

2. Hak vervolgens de noten en het gedroogde fruit in de keukenmachine tot grove stukken en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.

3. Meng in een aparte kom de honing, maple syrup, pindakaas en het water tot een egale massa.

4. Voeg het pindakaasmengsel vervolgens toe aan het noten- en havermoutmengsel en meng het geheel door elkaar.

5. Zodra de ingrediënten goed aan elkaar kleven, leg je het mueslideeg op een met bakvel beklede bakplaat.

6. Druk het deeg flink aan in de hoeken en maak de muesliplaat ongeveer 1 cm dik, zodat je stevige mueslirepen krijgt.

7. Laat de oven nu ongeveer 20 tot 25 minuten zijn werk doen, totdat de muesliplaat goudbruin is.

8. Laat tot slot de plaat goed afkoelen, voordat je de mueslirepen gaat snijden. 

 

Een heerlijk en gezond tussendoortje!

 

Mocht je een glutenvrij dieet volgen, dan kun je de havervlokken vervangen door boekweitvlokken. De mueslirepen zijn dan geheel glutenvrij.