Mijn vriend en ik zijn dol op vlees, maar dan wel duurzaam en eerlijk vlees. Een gezond dier dat buiten heeft gestaan, niet preventief is behandeld met antibiotica en hormonen en waar vooral geen chemische houdbaarheidsmiddelen in verwerkt zijn om het vlees er zogenaamd fris en aantrekkelijk uit te laten zien. Bij sameneenkoekopen.nl kun je in één keer je vriezer vullen met eerlijk, traceerbaar rundvlees. Vandaag hebben we de lekkere, malse rosbief gebakken, een recept voor de echte vleesliefhebber!  

 

Titelrosbief2.jpg
Bereidingstijdrosbief4.png
ad51d4c539aa431999eb64ed86b7abae.jpg

Ingrediënten

400 gram rosbief

4 seizoenen peper naar smaak

1 eetl. roomboter voor bakken en braden

Voor de tomatensalsa:

2 rijpe, biologische tomaten

2 sjalotjes

handje verse bladpeterselie

snufje Herbamare zout

 

Voor de pesto:

25 gram ongebrande hazelnoten

1 eetl. rijstolie

25 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

15 gram basilicum blaadjes

15 gram tuinerwtjes uit de vriezer

6 eetlepels olijfolie (extra vierge)

Bereiding

1. Leg de rosbief op aluminiumfolie en bestrooi beide kanten rijkelijk met 5 seizoenen peper. 

2. Wikkel het vlees in het folie en plaats dit voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.

3. Leg de rosbief een half uur voor gebruik uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven voor op 200°C

Salsa bereiden

4. Snijd de tomaten eerst in halve maantjes, haal het vruchtvlees eruit en snijd de maantjes dan vervolgens in kleine stukken.

5. Snijd ook de sjalotjes en de peterselie fijn en meng dit samen met de tomatenblokjes in een kom tot een heerlijke salsa.

6. Voeg er tot slot nog wat olijfolie, 4 seizoenen peper en Herbamare zout naar smaak aan toe.

Vlees bereiden

7. Bak de rosbief kort aan in de roomboter, zodat alle kanten dicht zijn geschroeid.

8. Leg het vlees vervolgens in een voorverwarmde ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven.

9. Zet de temperatuur van de oven terug op 170°C.

10. Prik af en toe met de oventhermometer in de kern van de rosbief. Zodra deze kern tussen de 45° en 50° is, kan het vlees uit de oven.

11. Laat de rosbief nog een kwartiertje in aluminiumfolie rusten, 

Pesto bereiden

12. Rooster de hazelnoten in een klein beetje rijstolie goudbruin en laat even afkoelen.

13. Mix vervolgens de hazelnoten samen met de kaas en knoflook fijn in de keukenmachine.

14. Voeg vervolgens de basilicum blaadjes, tuinerwtjes en de olijfolie toe en mix het geheel totdat het een smeuïge textuur heeft. 

 

Een houten plank met lekkere happies. Tijd om het vlees aan te snijden.

Eet smakelijk!

 

Dikketip1-15.jpg

Buiten is het koud en guur, maar binnen is de kachel aan, branden de kaarsjes sfeervol en komt de heerlijke geur van gebraden rosbief uit de oven. Dan is het toch gezellig om alvast een lekker flesje rode wijn open te trekken? Op de website van 10topwijnen.nl vind je zelfs heerlijke biologische rode wijnen die perfect bij rood vlees passen. Kijk hier welke biologische wijn voor jou is geselecteerd bij dit gerecht en geniet van een heerlijk avondje thuis!