Als ik verse pesto maak, gebruik ik zelden de volledige hoeveelheid in één keer. In een wekpotje, onder een laagje olijfolie is deze verse kruiden in de koelkast goed te bewaren. Naast het geven van een heerlijke smaak aan je pasta pesto salade, komt de kruiden ook in combinatie met vlees goed tot zijn recht. Deze kalkoen pesto rolletjes zijn erg lekker en eenvoudig te bereiden.

Een stukje vlees met een culinaire touch! 

 

Titelkalkoenpestorolletjes.jpg
Bereidingstijdkalkoenpestorolletjes2.png
be1f8da4967a40f7819cf621ac2e4da2.jpg

Ingrediënten

400 gram biologisch kalkoenfilet

snufje Herbamare zout

4 seizoenen peper naar smaak

1 eetl. roomboter voor bakken en braden

 

Voor de pesto:

25 gram geroosterde pijnboompitten

25 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

30 gram basilicum blaadjes

6 eetlepels olijfolie (extra vierge)

Bereiding

1. Leg de kalkoenfilets tussen twee lagen huishoudfolie en sla de filets plat met een vleeshamer.

2. Breng de filets op smaak met Herbamare zout en 4 seizoenen peper.

Pesto bereiden

3. Rooster alle pijnboompitten zonder olie en mix de helft (25 gram) eerst samen met de kaas en knoflook fijn in de keukenmachine.

4. Voeg vervolgens de basilicum blaadjes en de olijfolie toe en mix het geheel totdat het een smeuïge textuur heeft. 

5. Schep vervolgens twee eetlepels pesto in de kom en meng dit door de pasta.

6. Voeg vervolgens de kwark toe en breng het geheel op smaak met Herbamare zout en 4 seizoenenpeper.  

Filets rollen

7. Smeer de kalkoenfilets in met een ruime hoeveelheid pesto.

8. Rol deze op en maak het rolletje vast met een cocktailprikker.

9. Bak het vlees in een beetje roomboter goudbruin.

 

Heerlijk met gebakken krieltjes en zomerse groente!