De courgette chips is erg populair gebleken. We vinden snacken dus lekker en zoeken daar graag wat gezonde variaties in. Daarom gaan we nog even door met gezond snacken. Met vrijwel dezelfde bereiding, maar met een kortere tijd in de oven, is deze zoete aardappelchips een snack bij uitstek! Bovendien verzadigt deze chips snel, dus een klein bakje is al genoeg. Lekker en verantwoord. 

 

Ingrediënten

1 zoete aardappel

olijfolie

Herbamare zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

1. Snijd met een rasp de zoete aardappel in dunne plakjes van ongeveer 1,5 mm.

2. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Vet met een kwastje de plakjes in met een beetje olijfolie.

4. Strooi er tot slot een snufje Herbamare zout over.

5. Plaats de bakplaat in de oven en laat de zoete aardappel plakjes ongeveer 30 minuten roosteren.

 

Je heerlijke, gezonde chips is klaar!

 

Wil je dit basisrecept uitbreiden? Strooi dan bijvoorbeeld cajunkruiden of gerookte paprikapoeder over de zoete aardappel plakjes, nadat deze zijn geroosterd. Veel lekkere varianten zijn mogelijk.