Homepage » Cholesterol verlagende recepten » Vezelrijk ontbijt » Ontbijttaartje met cranberries en appel

Variëren in mijn ontbijt doe ik niet zo vaak, hoewel er zoveel lekkere alternatieven zijn te bedenken. Op zondagochtend is er tijd om te experimenteren. Vandaag een kleine traktatie om de zondag goed in te luiden. Deze ontbijttaartjes van havermout met cranberries en appel zorgen er niet alleen voor dat je ontbijt veel vezels bevat, maar zijn in combinatie met de extra lekkere ingrediënten ook nog eens een heerlijke start van je dag!  

Titel_ontbijttaartje_met_cranberries_en_appel.jpg
Bereidingstijd_ontbijttaartje_met_cranberries_en_appel_2.png

Ingrediënten ontbijttaartje met cranberries en appel

d00431bbcb9d4514ae339581e1b6ff1b.jpg

Taartbodem:

  • 125 gram speltbloem
  • 20 gram amandelmeel
  • 60 gram havermoutvlokken
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram ahornsiroop
  • 2 theel. kaneel
  • 1 theel. sinaasappelschil
  • sap uit een halve sinaasappel

Vulling:

  • 1 appel
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 1 eetl. ahornsiroop
  • 50 gram ongebrande hazelnoten
  • 1 theel. kaneel

 

  • Yoghurt
  • Honing
  • Cupcake bakblik met 12 vormen

 

Bereiding ontbijttaartje met cranberries en appel

Verwarm de oven voor op 170°C

  1. Voeg het bloem, meel , kaneel en de havermout in een kom en meng dit door elkaar.
  2. Laat de kokosolie op zacht vuur in een steelpan vloeibaar worden.
  3. Snijd de sinaasappel door midden en pers uit één helft het sap in een kommetje.
  4. Rasp vervolgens een kleine hoeveelheid sinaasappelschil en voeg dit toe aan het bloem.
  5. Voeg daarna de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en het sinaasappelsap toe aan het bloemmengsel en roer goed door elkaar, totdat er een deegbal ontstaat.
  6. Vet de bakvorm in met een restant gesmolten kokosolie en leg op de bodem van iedere vorm een laagje deeg.
  7. Druk dit deeg vervolgens goed aan, zodat elke vorm een stevig laagje deegbodem heeft. 
  8. Schil vervolgens de appel en snijd deze in kleine stukken. 
  9. Hak daarna de hazelnoten wat fijn met de vijzel. 
  10. Voeg de stukjes appel samen met de cranberries, geraspte kokos, hazelnoten, ahornsiroop en kaneel in een kom en meng dit geheel goed door elkaar.
  11. Verdeel het appelmengsel over alle laagjes taartbodem en plaats vervolgens de bakvorm in de oven voor 45 minuten.
  12. Als het deeg lekker begint te ruiken in de keuken, zijn de taartjes klaar! Laat ze goed afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt.

 

Samen met een beetje yoghurt en honing is dit een heerlijk ontbijtje voor de zondagochtend.

Geniet van je weekend!