We kennen het allemaal wel. Een heerlijke zaterdagavond thuis, een mooie film en iets lekkers op tafel, want dat maakt het net iets gezelliger. Dan is het niet altijd eenvoudig om iets gezonds op tafel te zetten. Ik krijg op dit soort momenten vaak trek in iets hartigs, maar wil aan voorbereiding vooral niet teveel tijd kwijt zijn. Deze hummus snack met kerrie en gember is dan een goed alternatief. Het is eenvoudig te bereiden, voedzaam, lekker en bovendien nog eens erg gezond. Samen met een toastje en een glas heerlijke biologische wijn is jouw avond verantwoord geslaagd! 

 

Titelhummusmetkerrieengember.jpg
Bereidingstijdhummusmetkerrieengember2.png
01da51ff412d4f8f89f68951b887b8f5.jpg

Ingrediënten

100 gram kikkererwten

½ teentje knoflook

½ eetl. tahin

1 eetl. limoensap

1 theel. kerriepoeder

klein handje verse platte peterselie

6 gram verse gember

100 ml. water

 

± 4 eetl. olijfolie

peper en Himalayazout naar keuze

 

Bereiding

1.  Laat de kikkererwten uitlekken en schep ze over in de hakmolen.

2. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en hak het geheel tot een egale massa.

Is de puree nog niet romig genoeg, voeg dan nog wat olijfolie toe.

3. Proef de puree en voeg er eventueel meer peper en Himalayazout naar smaak toe. 

 

Heerlijk met een toastje en een glas goede biologische wijn!

Fijne avond!