Chips, ik ben er dol op! Helaas zijn er aan bijna alle zakken chips in de supermarkt kunstmatige smaakversterkers toegevoegd. Ook bij de duurzame of biologische supermarkt is het geen garantie dat deze smaakversterkers zijn uitgesloten. Wat is dan een beter alternatief dan zelf chips te maken? Je weet wat erin zit en het is nog lekker ook.

 

Courgettechips.jpg
Courgettechips.png
7fdfd2d017364ece8d1536266797c2e9.jpg

Ingrediënten

1 courgette

olijfolie

Herbamare zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°C.

1. Snijd met een rasp de courgette in dunne plakjes van ongeveer 2 mm.

2. Leg deze op een met bakpapier bekleede bakplaat.

3. Vet met een kwastje de plakjes in met een beetje olijfolie.

4. Strooi er tot slot een snufje Herbamare zout over.

5. Plaats de bakplaat in de oven en laat de courgette plakjes ongeveer 40 minuten roosteren.

 

Je heerlijke, gezonde chips is klaar!

 

Dikketip1-9.jpg

Wil je dit basisrecept uitbreiden? Strooi dan bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, gerookte paprikapoeder of geraspte kaas over de courgette plakjes, nadat je deze hebt ingevet. Veel lekkere varianten zijn mogelijk.