Dit heerlijke en voedzame lunchgerechts is eenvoudig te bereiden en kun je zelfs een dag van tevoren maken. Ik maak zelf altijd twee porties, zodat ik daar twee lunchmomenten van kan genieten. Schenk de dressing over de salade zodra je met eten begint. Hierdoor blijft de groente lekker knapperig. Uiteraard kun je de hoeveel ingrediënten vergroten als je een grote salade wilt maken voor bijvoorbeeld een barbecue of een picknick. Kortom, veel variaties zijn mogelijk! 

 

Rijkgevulderijstsalade.jpg
Rijstsalade.png
d14ac994ce36425a9b0d77333b94123e.jpg

Ingrediënten

90 gram pandanrijst

70 gram diepgevroren jonge velderwtjes

2 stengels bleekselderij

½ rode paprika

1 bosui

150 gram mandarijntjes in siroop

 

Voor de dressing:

½ eetl. mayonaise

2 eetl. magere kwark

2 eetl. siroop van de mandarijntjes

1 theelepel kerriepoeder

Herbamare kruidenzout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de pandanrijst volgens de verpakking en kook de velderwtjes de laatste minuut even mee.

Groente snijden

1. De bosui en rode paprika in fijne stukjes

2. De bleekselderij in halve maantjes.

Dressing maken

3. Meng de mayonaise samen met de kwark en siroop.

4. Voeg de kerriepoeder toe en roer dit goed door elkaar.

5. Tot slot meng je Herbamare kruidenzout en peper naar smaak door de dressing.

Salade bereiden

6. Giet de rijst met de velderwtjes af en laat dit een paar minuten staan zodat de rijst droog wordt.

7. Meng de bleekselderij, paprika en bosui door de rijst en voeg de mandarijntjes toe.

 

Schenk voor het eten de dressing over de salade en het genieten kan beginnen.

Eet smakelijk!