Het recept van meatloaf kom ik regelmatig tegen, dan ben ik van plan het te maken, maar komt er toch altijd weer iets anders lekkers voorbij. Eindelijk was het afgelopen weekend dan toch zover, het traditionele, Amerikaanse gehaktbrood stond op het menu. Een recept voor de echte vleesliefhebber. De meatloaf was nog maar net uit de oven en mijn vriend stond al achter me te eten onder de mom van 'voorproeven'. Door de geur van de puur gerookte spek en de specerijen uit het gehakt, weet dit relatief eenvoudige gerecht toch een grote indruk achter te laten!

 

Bereidingstijdkruidigemeatloaf.jpg
BereidingstijdMeatloaf.png
39f05692b38f48519343ee3bb5f65a2d.jpg

Ingrediënten

1 kilo biologisch rundergehakt

100 gram biologisch gerookte spek (vleeswaren)

1 teentje knoflook

1 zakje vleeskruiden

4 eieren

flinke snuf Himalayazout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C

Gehakt kruiden

1. Doe het gehakt in een grote schaal en voeg het ei, de knoflook, vleeskruiden en Himalayazout toe.

2. Meng het geheel goed door elkaar.

Eieren koken

3. Kook de drie overige eieren in 5 minuten, laat ze schikken onder koud water en pel ze.

Cakeblik vullen

4. Knip een stuk bakpapier zo breed als de bodem van het cakeblik (18 cm).

5. Leg het bakpapier met de lange zijde horizontaal op je werkblad en leg in het midden van boven naar beneden twee rijen met spek.

6. Leg dit vleeswaren dakpansgewijs, zodat de plakjes goed aan elkaar blijven kleven.

7. Vouw vervolgens het bakpapier met spek in het cakeblik, zodat het een soort jasje om het gehakt heen kan vormen.

8. Plaats op de bodem een klein laagje gehakt. Druk dit goed aan, zodat alle hoeken gevuld zijn met gehakt.

9. Leg hier vervolgens de drie gekookte eieren met de lange zijde bovenop en druk voorzichtig aan.

10. Doe nu de rest van het gehakt voorzichtig in het cakeblik en druk het een beetje aan rondom de eieren, zodat hier geen lucht ontstaat.

11. Maak de bovenzijde glad met een vork en vouw de twee delen bakpapier met nog een klein randje spek over het brood.

12. Leg vervolgens een lepel op het bakpapier, zodat het brood niet in de hoogte kan rijzen. Dit wordt straks tenslotte de bodem van de meatloaf.

13. Laat het gehaktbrood minimaal 35 minuten in het midden van de oven gaar bakken.

14. Haal het cakeblik uit de oven, keer deze voorzichtig en laat de meatloaf goed afkoelen voor gebruik.

 

Eet smakelijk! 

 

Dikketip1-18.jpg

Deze Meatloaf is koud ook erg lekker, dus probeer nog een klein stukje over te houden, zodat je dit morgen mee kunt nemen naar je werk. Een goed alternatief voor een voedzame lunch!