Zin in een lekkere, maar makkelijke maaltijd vanavond? Dan is deze ratatouille quiche een gerecht bij uitstek! Niet alleen een gezond gerecht door de hoeveelheid groente, maar ook voedzaam door het aantal eiwitten. Bovendien goed te bewaren, dus heerlijk als lunch voor de volgende dag.    

 

Ratatouillequiche1.jpg
Ratatouillequiche.png
2520502a1f5f4996b5419e0782c97d86.jpg

Ingrediënten

6 plakjes spelt bladerdeeg (vriezer)

300 gram kipfilet

200 gram courgette

½ rode paprika

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 potje Darégal Italiaanse kruiden

4 eieren

 

1 blikje tomatenpuree La Bio Idea (70 gr.)

200 gram magere kwark

100 gram geraspte 30+ kaas

1 eetl. kokosolie

Keltisch zeezout en peper naar smaak

Olijfolie voor invetten quichevorm

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Groente snijden

1. De courgette in kleine blokjes

2. De rode paprika in fijne stukjes

3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Groentemix bereiden

4. Doe de kokosolie in de pan en zet deze op het vuur. Wacht tot alle kokosolie vloeibaar is geworden.

5. Bak de kipblokjes bruin en voeg vervolgens de knoflook en Italiaanse kruiden toe.

6 . Doe daarna de gesnipperde uien erbij en roer het geheel even goed door.

7. Voeg tot slot de courgette en paprika toe en laat dit 3 min. op hoog vuur meebakken.

Quichevorm vullen

7. Vet de quichevorm in met olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg.

8. Schep de groentemix in de quichevorm

9. Klop de eieren los, voeg de tomatenpure en kwark toe en roer dit goed door.

10. Breng op smaak met Keltisch zeezout en peper en schenk over de groentemix.

11. Strooi de geraspte kaas over het geheel en bak het ongeveer 45 min. in de oven.

 

Een lekkere en makkelijke maaltijd!

 

Dikketip1-3.jpg

De quiche is koud ook erg lekker, dus heb je een beetje over? Laat dit dan afkoelen en bewaar dit maximaal twee dagen in de koelkast in een afgesloten bakje. Zowel het deeg als de vulling zijn ook dan nog erg smaakvol. Lekker als lunch mee naar kantoor!