Variatie in de keuken! Aubergine is een groente die ik niet zo vaak eet, maar na dit heerlijke en snel te bereiden recept, kan de aubergine nog wel eens tot mijn favorieten gaan behoren. Gevuld met gehakt en quinoa is dit een heerlijk voedzaam gerecht.  Quinoazaden zijn een goede vervanging voor granen. Glutenvrij en rijk aan eiwitten en de mineralen ijzer, koper en magnesium. Een lekker gerecht voor de makkelijke momenten!  

 

Metquinoagevuldeaubergine.jpg
Gevuldeaubergine.png
9b7157907bba4363ae08a6206ae2ec72.jpg

Ingrediënten

240 gram quinoa

2 aubergines

300 gram biologisch rundergehakt

1 rode uit

1 teentje knoflook

4 eetl. baharat kruiden

1 blik tomatenblokjes (400 gr.)

Parmazaanse kaas naar smaak 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

Kook de quinoa volgens de verpakking.

Groente snijden

1. Snijd de aubergines door midden en haal het binnenste vruchtvlees eruit. Snijd dit vervolgens in kleine stukjes.

2. Snipper de uit en snijd de knoflook fijn

Vulling bereiden

3. Rul zonder olie het gehakt bruin

4. Voeg de knoflook, baharat kruiden en de rode uit toe en roer het geheel goed door elkaar.

5. Voeg vervolgens het vruchtvlees van de aubegines toe en de tomatenblokjes.

6. Giet de quinoa af en roer deze door het gehaktmengsel,

Aubergines vullen

7.  Schep de vulling in de halve aubergines en rasp er tot slot een hoeveelheid parmazaanse kaas over naar eigen smaak.

8. Laat de aubegines in een ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven roosteren.

 

Een lekker en eenvoudig gerecht.

Eet smakelijk!