Pesto doet het altijd goed in onze keuken. Je kunt dit met zoveel ingrediënten combineren, dat geen enkele pesto dezelfde smaak heeft. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van de seizoensgroente winterpostelein, als vervanger voor de basilicum. Een ondergewaardeerde, maar erg lekkere groente. Knapperige blaadjes en een frisse smaak. De pijnboompitten zou je erg goed kunnen vervangen door walnoten. Dit geeft net weer een iets andere smaak aan het gerecht.

 

Titeltagliatellemetwinterposteleinpesto.jpg
Bereidingstijdtagliatellemetwinterposteleinpesto.png
682ea63cb69e4262881b2c3d9ba75583.jpg

Ingrediënten

160 gram verse tagliatelle

300 gram biologisch kipfilet

2 handjes winterpostelein

± 10 gram geroosterde pijnboompitten

paar snippers Parmezaanse kaas

Himalayazout en 4 seizoenen peper naar smaak

flinke scheut rijstolie

 

Voor de pesto:

25 gram geroosterde pijnboompitten

25 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

30 gram winterpostelein

6 eetlepels olijfolie (extra vierge)

 

Bereiding

Kook de verse tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.

Pesto bereiden

1. Was allereerst de winterpostelein goed in koud water, totdat al het zand is afgespoeld.

2. Rooster alle pijnboompitten zonder olie en mix ongeveer twee derde deel eerst samen met de kaas en knoflook fijn in de hakmolen.

3. Voeg vervolgens de blaadjes winterpostelein en de olijfolie toe en mix het geheel tot een smeuïg mengsel. 

4. Breng de pesto tot slot op smaak met Himalayazout en 4 seizoenenpeper.

Pasta bereiden

5. Giet de tagliatelle af en meng er een scheut olijfolie door, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.

6. Snijd de kip in kleine blokjes en breng dit op smaak met peper en zout.

7. Doe een flinke scheut rijstolie in de pan, laat de pan goed warm worden en bak vervolgens de blokjes kip goudbruin.

8. Voeg vervolgens de pesto en tagliatelle toe en meng het geheel kort, maar goed door elkaar.

Bord opmaken

9. Haal de pan van het vuur en meng de winterpostelein door de pasta.

10. Leg vervolgens de pasta in een diep bord en strooi de overgebleven pijnboompitten erover heen.

11. Rasp tot slot wat grove snippers Parmezaanse kaas en verdeel dit over de pasta.

12. Breng het gerecht tot slot nog verder op smaak met Himalayazout en 4 seizoenenpeper. 

 

Eenvoudige pasta met een heerlijke seizoensgroente!

 

Dikketip1-11.jpg

Dit gerecht leent zich bij uitstek voor een heerlijke, witte biologische wijn. De frisse en lichte smaak van de Mourgues du Grès past erg goed bij dit gerecht.  Kijk op www.10topwijnen.nl  voor nog meer heerlijke wijnen die je niet mag missen!