Pilaf of pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten. Nadat de rijst in olie of boter is gebakken, wordt deze met wat bouillon en kruiden verder gegaard en ondertussen verrijkt met vlees, vis of groenten. Volgens vele stamt het gerecht van oudsher af van de Turkse keuken.

Mijn kip pilaf met rijst en perzik is een geheel eigen variatie op dit rijstgerecht, met het beste van twee werelden. Pittige sambal en zoete perzik. Een echte verleiding die ik niet kan weerstaan!

 

Kippilafmetrijstenperzik.jpg
Bereidingstijdpilaf.png
bdbda33ddb4d419faa0f87e553ce330c.jpg

Ingrediënten

80 gram pandanrijst p.p.

300 gram biologisch kipfilet

4 grote uien

1 teentje knoflook

1 blik halve perziken op zware siroop (820 gr.)

 

 

1 blikje tomatenpuree La Bio Idea (70 gr.)

3 eetl. ketjap manis

1 theel. sambal badjak

walnootolie

Keltisch zeezout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de pandanrijst volgens de verpakking.

Kip, groente en fruit snijden

1. De kip en perzik in blokjes (bewaar de siroop)

2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

Saus bereiden

3. Giet de rijst af en laat dit een paar minuten staan zodat de rijst droog wordt. 

4. Doe de walnootolie in een wok en zet deze op het vuur.

5. Bak de kipblokjes bruin en voeg de knoflook toe.

6. Doe vervolgens de gesnipperde uien erbij en roer het geheel even goed door.

7. Voeg zowel de tomatenpuree als de sambal en ketjap toe. 

8. Schenk vervolgens de siroop van de perziken over de pilaf en laat dit 3-5 min. op laag vuur doorkoken. 

9. Voeg vervolgens de blokjes perzik toe en breng de saus op smaak met Keltisch zeezout en peper.

10. Laat het geheel nog een paar minuten op laag vuur garen.

 

Serveer de rijst met pilaf op een groot plat bord, zodat iedereen rond de tafel ervan kan eten.

Afiyet olsun!

 

Dikketip1-2.jpg

Heb je nog een beetje pilaf over? Laat het dan afkoelen en bewaar het maximaal twee dagen in de koelkast in een afgesloten bakje. De smaken zijn dan nog meer in het vlees getrokken, dus een heerlijke leftover om als lunch op te warmen!