Dit recept is de absolute favoriet van mijn vriend. Als Mexicaans op het menu staat, wordt mij de toegang tot de keuken ontzegd en neemt hij het roer over. Heerlijk als je ook eens op de bank kan zitten en er wordt voor je gekookt. Ik zou gek zijn als ik daar 'nee' tegen zou zeggen. En daarbij kookt hij niet onverdienstelijk. Een avondje genieten van een heerlijk gerecht en leuk gezelschap! 

 

Mexicaanseovenschotel.jpg
BereidingstijdMexicaanseovenschotel.png
c1b61052fd184be7a78d623962baec01.jpg

Ingrediënten

300 gram biologisch rundergehakt

1 ui

1 teentje knoflook

3 eetl. Mexicaanse kruiden

2 zoete, rode puntpaprika's

1 blik rode kidneybonen (400 gr.)

1 blik tomatenblokjes (400 gr.)

1 blikje maïs (160 gr.)

 

80 gram tortillachips naturel

150 gram geraspte 30+ kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C

Groente snijden

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn

2. De puntpaprika in smalle ringen

Gehaktsaus bereiden

3. Rul het gehakt zonder olie of boter bruin.

4. Voeg de knoflook en 3 theel. Mexicaanse kruiden toe en bak dit kort mee.

5. Voeg daarna de ui toe en roer dit goed door elkaar.

6. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg ook het maïs toe.

7. Laat de kidneybonen uitlekken en roer deze door de gehaktsaus.

8. Laat het geheel 2-4 min. doorkoken op laag vuur.

Ovenschaal vullen

9. Schep de gehaktsaus in de ovenschool

10. Bedek met de tortillachips

11. Verdeel de paprikaringen over de tortillachips

12. Strooi tot slot de geraspte kaas over de paprikaringen

 

Na 20 minuten heb je een heerlijke Mexicaanse ovenschotel.

Namens mi novio, eet smakelijk!